Kotiin

Lento St Martinilta Amsterdamiin sujui hyvin. Katsoin Disneyn paljon julkisuutta saaneen Mulanin. Leffa oli ihmisten näyttelemä, mutta juonenkulultaan piirretty – kyllä sen katsoo, mutta varmaan kiinnostavampiakin elokuvia on tarjolla. Nukuinkin sopivasti muutaman tunnin, mutta en liikaa. KLM tarjosi mukavan kyydin, riittävästi jalkatilaa, maukasta ruokaa ja riittävästi punaviiniä.

Schipholissa löysin loungen, jossa ehdin viettämään reilun tunnin. Koronaan oli varauduttu siten, että kaikki oli elmukelmutettu. Aterimet, kroissantit sekä juusto- ja makkaraviipaleet YKSITTÄIN! Siis joka ikinen juustoviipale oli elmukelmutettu. Se olikin ihan oma askartelu tehdä itselleen juustokinkkukroissant.

Matkan kolmas lento oli, kuten kaksi aikaisempaakin, valmiina lähtöön jo ennen aikataulua, mutta syystä, jota en rekisteröinyt, istuimme koneessa lähes tunnin ennen sen lähtöä. Suotuisten ilmavirtausten ansiosta olimme silti lähes aikataulussa Suomessa.

Seutulassa matkailijoita ohjattiin erilaisiin jonoihin, joissa esitettiin koronatodistuksia. Passintarkastus suoritettiin uudestaan. Viimeisellä rastilla olisi saanut ilmaisen koronatestin, jos edellinen ei olisi niin tuore.

Kaikenlaisia lippuja ja lappuja koronan vuoksi tällä matkalla tarvittiin paljon. Erilaista huolta ja epävarmuutta testaaminen, tulosten saaminen ja määräysten muuttuminen aiheutti paljon. Suoria kustannuksia korona aiheutti noin tuhat euroa lähinnä maksullisten testien muodossa. Myös lentoliput piti ottaa kalliimmasta päästä, jotta niitä voisi muutella tai perua, mistä arvioisin aiheutuneen toisen ylimääräisen tuhat euroa.

Suurempi ja yllättävämpi kulu reissussa oli Antiguan hotellien hintataso. Kuvittelin nukkuvani hyvässä bungalowissa noin 50 eurolla per yö, mutta todellisuus oli lähes kymmenkertainen. Päädyin maksamaan viidestä yöstä noin 2300 euroa! Myös ravintoloiden hintataso vastasi Suomea, mutta ruoan laatu ei ollut samalla tasolla.

Noin 7500 euron kokonaiskustannukset ovat enemmän kuin olen tottunut kuukauden lomasta maksamaan, mutta silti hyväksyttävissä rajoissa, etenkin kun muu matkailu on koronan vuoksi jäänyt vähiin.

Kaiken kaikkiaan hieno reissu ja katko pandemian potemiseen kotona. 16 päivää ilman kasvomaskia merellä oli hienoa. 16 päivää merellä seitsemässä (4/7) vuorossa oli rankkaa. Nyt viikko maalintulon jälkeen päässä keinuu edelleen ja sängystä noustessa tuntuu tarve ottaa tukea jostain.

Kiitän Benediktiä erinomaisista ruuista veneellä ja ihailen hänen gurutasoista kykyään antaa yksinkertaisia, oikean tasoisia ja hyödyllisiä ohjeita miehistölle – noin yksi ohje päivässä kullekin.

Kiitän kansainvälistä kilpatiimiäni hyvästä hengestä – en huomannut veneellä ainuttakaan riitaa, vaikka monentasoisten ja -luonteisten tiimiläisten välillä pieniä jännitteitä saattoi ollakin. Voisin lähteä kanssanne reissuunn uudestaan ja se menisi varmasti vielä paremmin!

Kiitän koronaa, että se soi minulle tämän matkan. Paikka tiimissä vapautui minulle koronan tuomien peruutusten ansiosta ja toisaalta korona soi minun, tiimiläisteni ja kaikkien muidenkin kilpaveneiden kisata terveinä.

Kiitän blogin lukijoita, joilta on palautetta tullut tavallista enemmän ja se on ollut kannustavaa!

Tämä blogi loppuu tähän.

Severi Virolainen

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Maali!

Kuudes päivä

Kahdestoista päivä